Spil med!

Gladsaxe Garden består i dag af piger og drenge fra 0.klasse og op, som er fordelt på 4 orkestre.

Musiksjov er for de yngste 6-10 årige. Vi leger med musik, noder og rytmer og så øver vi os på at gå i takt. Der spilles primært på tromme og marchfløjte.  Efter et års tid på musiksjov er man som regel klar til at blive aspirant i garden. 

                         Se vores lille film om musiksjov her

Musik Sjov hos Gladsaxe Garden

Skal dit barn spille med Gladsaxe Garden i efteråret? Vi har musiksjov for de yngste 0.-3.klasseMinitambour for de letøvede i tromme og fløjteTambour og Orkester for dig der kan spille i forvejenIndividuel undervisning for alle aldre og niveauer. Se vores lille reklamevideo for musiksjov herLæs mere om Gardens musiktilbud og om tilmelding på Gladsaxegarden.dk

Slået op af Gladsaxe Garden i Fredag den 6. juli 2018

                   

Minitambour for de nye gardere (man behøver ikke at have været musiksjov og kan starte som nybegynder). Som gardeaspirant lærer man alt om at være en garder og får den grundlæggende musikalske undervisning, musikteori og nodelærer. Som aspirant modtager man individuel undervisning og har samspil med de andre aspiranter.  Når man er klar, får man sin aspirant uniform og begynder at komme med ud til arrangementer. Når man er blevet rigtig god, består man sin aspirantperiode og får sin rigtige uniform. Nu er man en “RIGTIG” garder og kan spille med i Tambourkorpset og/eller Harmoniorkesteret.

Tambourkorpset er et orkester, der består af marchtromme, stortromme og fløjter. Det er tambourkorpset, man kan se marchere i gaderne til festlige lejligheder i fuld uniform.

Juniororkester/Harmoniorkester 
Gladsaxe Garden har også et harmoniorkester. Instrumentbesætning består af; Klarinetter, Storfløjter, Obo, Piccolofløjter, Trompeter, Cornetter, Saxofoner, Tromboner, Waldhorn, Baryton, Tubaer og Slagtøj mf.. Man kan spille med i harmoniorkesteret, når man har bestået sin aspirantperiode og er blevet så god på sit harmoni-instrument, at lærere og musikchef vurderer, at man er klar.

At spille i garde er også en konkurrencesport

Gladsaxe Pigegarde og siden Gladsaxe Garden har gennem alle årene deltaget i mange garder- og orkester konkurrencer i ind- og udlandet og vi vinder ofte! Hvert andet år deltager vi i Danmarksmesterskabet i Bygarder, der altid er en festlig oplevelse med flere tusinde gardere fra hele landet, der mødes og konkurrerer i at gå den bedste bymarch, spille den bedste koncert og gå den sejeste tatoo. Det kræver meget træning at blive de bedste – og det bestræber vi os altid på at blive! Når du besøger os på Transformervej, kan du se alle vores pokaler.  

I september 2018 vandt vi 1. pladsen til Svendborg Musikkonkurrence ved udendørskoncerten……

1.plads i udendørs konkurrence

Slået op af Gladsaxe Garden i Lørdag den 8. september 2018

og 1.pladsen i indendørskoncerten

2.plads i indendørs konkurrence

Slået op af Gladsaxe Garden i Lørdag den 8. september 2018

 

Et liv med musik

Flere gardere spiller to eller flere instrumenter, så de f.eks. spiller fløjte med tambourkorpset og klarinet med harmoniorkesteret. For aspirantholdet, tambourkorpset og harmoniorkesteret gælder, at du både har enkeltundervisning og samspil. Der er også teoriundervisning, så du kan blive virkelig dygtig til at læse noder.  Med andre ord, skal du forvente at bruge en del timer med musikken og dine gode venner.

Hvad spiller vi?

I Gladsaxe Garden er repertoiret meget bredt. I alle orkestrer bliver der spillet alt fra kendte marcher, filmmusik, samtidigt, jazz, barok til rockgenren. 

Vi har både spillet Michael Jackson og Justin Bieber samt Soldaterkammerater og “jeg er en papegøje fra Amerika” og meget meget mere.

Hvilke instrumenter kan du spille

 • Marchtromme
 • Stortromme
 • Fløjter
 • Klarinetter
 • Storfløjter
 • Obo
 • Piccolofløjter
 • Trompeter
 • Cornetter
 • Saxofoner
 • Tromboner
 • Waldhorn
 • Baryton
 • Tubaer
 • Slagtøj

Vi har ikke klaver eller strenginstrumenter, men næsten alt andet – så ring og spørg os, hvis du har et instrument du gerne vil spille på.