Gardens historie

GLADSAXE GARDEN FEJRER 50 ÅRS JUBILÆUM I 2020

Da Any og Jørn Mygdal den 30. maj 1970 stiftede Gladsaxe Pigegarde, var der nok ingen, der anede, at garden skulle blive den største og mest berømte pigegarde overhovedet.

Pigegarden startede i ydmyge lokaler på Stengård Skole. Efter 1972 rykkede de til Vadgårdsvej i selv istandsatte lokaler. Disse lokaler var gardens base i 13 år. Efter området blev eksproprieret blev man genhuset på Grønnegården, som man sætte i stand med midler fra bl.a. forskellige fonde. Garden holder i dag fortsat til på Grønnegården

Garden opnåede stor tilslutning fra start og havde igennem de næste 40 år mange gardere, korps og orkestre samtidig med at det musikalske kunnen steg til tops. Det bevirkede fremragende resultater på opvisninger og konkurrencer i hele Danmark og internationalt. Garden har således vundet utalige internationale og nationale priser gennem årene. 

Nye tider i Garden

Med X-factor, MGP og andre talentsjovs har Garden, ligesom mange andre danske garder måtte erkende, at tiderne ændrer sig – også musikalsk. Fra omkring 2010 har medlemstallet været faldene og det kommunale tilskud fra 2019 skåret ind til benet.

Garden har derfor haft stor fokus på fornyelse og på rekruttering og fastholdelse af de yngre generationer. Fra 2015 har garden haft succes med at rekruttere nye medlemmer via Gladsaxe Kommunes sommerferieaktiviteter og vi fik i 2018 Landsgarde foreningens premie for størst medlemstilgang.  Siden 2016 optages både piger og drenge og navnet er ændret til Gladsaxe Garden. 

I dag hvor garden lige har rundet de 50 år har vi igen et fyldt Musiksjov hold for de yngste elever og et tambourkorps, der, trods elever i en ung alder, igen begynder at fylde i gadebilledet, når vi spiller op til Gladsaxedagen og Søborg natten. 

Efter 50 års virke er Gladsaxe Garden stadig et vigtigt kulturelt fyrtårn i kommunen, der fortsat er stolt af at bringe musikken ind i hjertet på kommunens børn og unge.