Information til nye gardere og deres forældre

Vi har samlet Q&A som forhåbentlig kan hjælpe dig / dit barn godt i gang i Gladsaxe Garden. Der er mange ting at forholde sig til, når man har instrument og uniform og tit skal øve og ude at spille. Vi håber, at I får glæde af nedenstående informationer. Finder du ikke svar på dit spørgsmål, så kontakt os endelig.

OM MEDLEMSKABET

Skal man bo i Gladsaxe Kommune for at være medlem?
Nej, alle kan blive medlem af Gladsaxe Garden, uanset hvor du bor.

Hvordan bliver jeg medlem?
Du finder information og indmeldingsblanket mm. under menupunktet ”Bliv garder”.

Må jeg søge orlov?
Alle kan søge om orlov hos bestyrelse og musikchef. Dette skal ske skriftligt. Bemærk, at du betaler nedsat kontingent ved orlov udover 3 mdr. De første 3 mdr. er til fuldt kontingent. Du kan evt. læse mere i vores vedtægter § 5.

OM HVERDAGEN I GARDEN

Hvordan melder jeg afbud?
Afbud skal altid ske i god tid før undervisningen, og skal som hovedregel altid ske på telefon 44 84 50 99 i gardens kontortid. Der kan ikke meldes afbud gennem anden garde. Afbud skal altid begrundes.

Hvornår må jeg lovligt melde afbud?
Arrangementer og konkurrencer
Som udgangspunkt har du mødepligt til at deltage i al undervisning og arrangementer i/med Gladsaxe Garden. Skolen kommer først, dernæst Gladsaxe Garden. Og så kommer alle de private ting. Når vi skal ud og spille er dine venner og veninder i garden meget afhængig af, at alle møder op. Det lyder altid bedst og vi ser bedst ud i konkurrencer og overfor kunder, når vi er fuldtallige.

OM UNIFORMEN

Hvornår kommer jeg i uniform?
Når du har starter som aspirant, får du en aspirant uniform. Til aspirantuniformen hører der ikke hat, taske og handsker til.

Når du er færdig med din aspirant kommer du i garder uniformen 
Farvekombinationerne i den smukke uniform er hentet fra Gladsaxe kommunes byvåben. Pigernes uniform er traditionsrig og har ikke ændret sig gennem årene. Drengene har fået helt nydesignede flotte uniformer, der matcher pigernes.

Koster uniformen noget?

Du skal selv betale for støvler/sko, seler, sløjfer, blå trusser og handsker. Det er det vi kalder uniforms tilbehør. Afhængig af ny/ brugt støvle/ sko vil prisen ligge mellem 400 og 1300. Hat, Jakke, kjole/ buks fritidssæt og nisseuniform låner du af garden og du skal kvittere for modtagelse af uniformsdelen og aflevere den efter endt brug efter systuens anvisninger.

Systuen sælger også blå t- shirt med logo ( 50,-) Hættetrøjer til 100,-/stk.

Hvordan opfører man sig i uniform og passer på den?
Når du får din uniform, får du udleveret et “uniform reglement” med retningslinjer der skal følges

Må jeg bruge min uniform til andet end arrangementer som Gladsaxe Garden står for?
Nej.

INSTRUMENTER

Kan jeg selv bestemme, hvilket instrument jeg vil spille på?
Musiksjov
Vi leger musikken ind og begynder med tromme og marchfløjte.
Aspiranter
Man kan ansøge instrument, men gardens undervisere har den endelige beslutning.
Tambourkorpset
Man beholder det instrument, man er blevet tildelt som aspirant – enten tromme eller marchfløjte.
Harmoniorkesteret
Gardens musikchef tildeler instrument

Kan jeg låne gardens instrument, mens jeg er på orlov?
I princippet nej, da alle gardens effekter skal deponeres på musikskolen under orlov. Men ingen regler uden undtagelse, så spørg på kontoret i det enkelte tilfælde.

Skal jeg selv købe renseudstyr, olie, blade etc. til instrumentet?
JA! Ved lån af gardens instrument forpligter du dig samtidig til at vedligeholde det. Olie, rensesæt, korkfedt, bøjlefedt kan købes på kontoret. Blade til saxofoner og klarinetter betales af Gladsaxe Garden. Oborør betales også af Gladsaxe Garden.

Skal jeg selv købe stativ til mit instrument?
Ved større instrumenter som f.eks. basklarinet, saxofon o. lign. sørger Gladsaxe Garden for stativ til dig.
Hvis du ønsker en holder til et af de mindre instrumenter, som f.eks. fløjter, klarinetter o. lign., skal du selv betale.

Skal jeg selv købe nodestativ?
Nej, Gladsaxe Garde sørger for nodestativer i gardens regi. Men ønsker du et derhjemme, skal du selv købe et.

Skal jeg selv købe instrument?
Nej. Gladsaxe Gardens har instrument, som du kvit og frit låner mens du er aktivt medlem af garden.

Må jeg tage instrumentet med hjem?
Ja, med mindre andet er aftalt. Du skal jo øve dig.

Hvordan er instrumentet forsikret, hvis det går i stykker?
Gladsaxe Gardens forsikring dækker alle skader, der sker, når du er i garden eller på arrangementer og ture med garden. Hvis instrumentet går i stykker andre steder, er det din egen forsikring der skal dække skaden. Bemærk, at du skal huske at tjekke, at dit /dine forældres forsikringsselskab dækker skader på instrumentet, og evt. tegne en ekstra forsikring, hvis det er nødvendigt. Nogle forsikringsselskaber betegner det som dit eget instrument, hvis det har været lånt i mere end 3 mdr. og så er det altid din egen forsikring der dækker.

Må jeg bruge instrumentet til arrangementer, private fester og samspil etc. som ikke er arrangeret af Gladsaxe Garden?
Nej, som udgangspunkt må du ikke. Det er dog altid muligt at spørge på kontoret, som vil tage stilling i hvert enkelt tilfælde.

ALT DET ANDET

Kan man købe mad og drikke i garden?
Vi spiller mellem kl. 16 og 21 tirsdag og på lange spilledage, kan man godt blive sulten. Vi har altid kaffe og the og vand i hanen, men husk gerne lidt mad eller et stykke frugt. Forældregruppen har arrangeret en madordning og sørger for, at man for 20 kr. kan få varm mad om tirsdagen, så du kan få fyldt benzin på under din træning.